Det finns frukt och det finns frukt.
Det finns klimakteriska frukter och det finns oklimakteriska frukter.
Oklimakteriska frukter kan indelas i två kategorier:
frukter som aldrig mognar efter skörd och frukter som endast mognar efter skörd.
Till den senare kategorin hör bara avokadon.
Bland de klimakteriska frukterna kan vi urskilja tre väsensskilda kategorier: frukter som mognar efter skörd men som inte tilltar i sötma, frukter som tilltar i sötma, också bananen. Som mognar på alla tänkbara sätt och alltså intar samma särställning som avokadon gör i den första gruppen.
Förövrigt är hallonet -och nu pratar vi struktur- inte något annat än ett ut och invänt fikon
Det finns klimakteriska frukter och det finns oklimakteriska frukter.
Oklimakteriska frukter kan indelas i två kategorier:
frukter som aldrig mognar efter skörd och frukter som endast mognar efter skörd.
Till den senare kategorin hör bara avokadon.
Bland de klimakteriska frukterna kan vi urskilja tre väsensskilda kategorier: frukter som mognar efter skörd men som inte tilltar i sötma, frukter som tilltar i sötma, också bananen. Som mognar på alla tänkbara sätt och alltså intar samma särställning som avokadon gör i den första gruppen.
Förövrigt är hallonet -och nu pratar vi struktur- inte något annat än ett ut och invänt fikon
Vad får du allt ifrån? Hur vet du helt plötsligt allt detta? Isapisa
SvaraRaderafaktan hämtad ur en amerikansk husmorstidning som jag läste i Plymouth, Massachussetts 1993
SvaraRadera