måndag 7 augusti 2006

Om frukt

Det finns frukt och det finns frukt.
Det finns klimakteriska frukter och det finns oklimakteriska frukter.
Oklimakteriska frukter kan indelas i två kategorier:
frukter som aldrig mognar efter skörd och frukter som endast mognar efter skörd.
Till den senare kategorin hör bara avokadon.

Bland de klimakteriska frukterna kan vi urskilja tre väsensskilda kategorier: frukter som mognar efter skörd men som inte tilltar i sötma, frukter som tilltar i sötma, också bananen. Som mognar på alla tänkbara sätt och alltså intar samma särställning som avokadon gör i den första gruppen.

 Förövrigt är hallonet -och nu pratar vi struktur- inte något annat än ett ut och invänt fikon

2 kommentarer:

  1. Vad får du allt ifrån? Hur vet du helt plötsligt allt detta? Isapisa

    SvaraRadera
  2. faktan hämtad ur en amerikansk husmorstidning som jag läste i Plymouth, Massachussetts 1993

    SvaraRadera